Tänkande & julbelysning

Tiden i Málaga rusar. Dagarna kommer och dagarna går. Sedan så var det fredag och sedan måndag igen. Tusen triljoner tankar surrar omkring inom mig. Mest om vad jag ska göra sedan. Psykologi eller journalistik verkar det stå emellan.

Problemet med journalistik är bilden av mig själv. Jag har alltid sett mig själv som en tjej med en skolbok. En tjej som pluggar. En tjej som skriver proven bra. Helst bäst. Journalistik känns inte som ett pluggisämne. Fast det kanske det är ändå.

Nu undrar jag om jag har pluggat för min egen skull eller för någon annans. Handlar mitt pluggande om att jag inte kan misslyckas i någon annans ögon(läs lärarnas) eller handlar det om att jag gillar att lära mig nya saker? Jag har svårt att skilja på det.

Medan jag funderar går jag runt i t-shirt i Málaga eller fryser fötterna av mig i vår lägenhet. Utomhus är det varmt, men inomhus är det kallare än kallt. Mormos raggsockeskor kommer väl till användning.

Ikväll är det julbelysningsinvigning här i Málaga. Julbelysningen finns redan, men ikväll ska den tändas för första gången. Jag är så nyfiken. Det finns verkligen inget mysigare än julen. Jag kan knappt vänta tills jag sitter hemma hos mormor med en saffransbulle och glögg i handen. Småpratandes, pepparkaksfixandes och tisslande och tasslandes. Ren och skär lycka ❤

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s